SAKARYA / ERENLER - Erenler Ortaokulu

02642419526
TABAKHANE MAH. 4021 SK. ERENLER ORTA OKULU BLOK NO 6/1 ERENLER / SAKARYA
Vizyon
Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran analiz ve sentezler yapabilen, bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir model okul olmaktır.
Misyon
Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten, hür ve demokratik düşünen, bilimsel metotlarla eğitilmiş, çağdaş düşünce yapısına sahip, kültürel değerlerini bilen ve sahip çıkan, ecdadını tanıyan, geçmişinden ders alıp geleceğe yürürken ecdadından güç ve feyz alan, hak ve adalete inanıp hakkaniyetli ve adaletli davranan, üretken, bilinçli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir. OKULUMUZUN İLKELERİ 1-İnsan sevgisi olan bireyler yetiştirmek 2-Bilimsel ve Çağdaş eğitim vermek 3-Atatürkçü düşünceyi benimseyen bireyler yetiştirmek 4-Disiplinli davranan öğrenciler yetiştirmek 5-Eğitimde Eşitlik ilkesini uygulamak 6-Öğrencilere doğru rehberlik ve psikolojik danışmanlık yapmak. ERENLER ORTAOKULU OLARAK STRATEJİLERİMİZ 1-Bütün öğrenciler ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirilecektir. 2-Her öğrencinin bir yeteneği vardır, bu yeteneği tespit edilip geliştirilmesine yardımcı olunacaktır. 3-Velilerimiz okulumuz için vazgeçilmez bir destektir. 4-Tüm çalışanlar sorumluluklarının paylaşılması konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerdir. 5-Vatan, millet sevgisiyle donanmış ailesine çevresine karşı sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek en büyük idealimizdir. 6-Öğrencilerin; soran, sorgulayan, eleştiren, eleştirenlere açık, toplumda kendine yetebilecek bireyler olarak yetişmeleri sağlanacak. 7-Erenler Ortaokulu paydaşları (öğretmenler-öğrenciler-veliler-diğer personeller) okulunu sever, onu geliştirmek için sınırsız çalışır. 8-Erenler Ortaokulu eğitim öğretim veren bir kurum olmanın yanında öğrencilerinin psikolojik ve fiziksel sorunlarını tespit eder, bu sorunların çözümü için gerekli rehberlik çalışmalarını yürütür. 9-Okulumuz personeli teknolojik gelişmelere açıktır. Bu gelişmeleri takip eder ve okula taşıyabilir, teknolojik gelişmelerin ışığında ortaya çıkan yeni araç ve gereçlerin temini için gerekli çalışmaları yapar. 10-Okul yönetimi katılımcı demokratik yönetim sergileyerek öğretmen ve öğrencilerin görüş ve fikirlerine değer verir.
Başarılar
Dolmuş Otobüs hattı okulumuzun önünden geçmektedir
yok
şehir merkezi
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz İlçe Merkezinde Olup İl merkezine 2 km mesafededir ulaşım sıkıntısı yoktur.
sınıflarımız 30 kişiliktir.
Masa tenisi, Futbol, futsal, voleybol
Tübitak 4006 Bilim Fuarına 2 kez katılım
E-twinning
Diğer Hususlar
Okulumuzda Harezmi Eğitim Modeli uygulanmaktadır. Okulumuz modelin Sakarya´daki ilk uygulayıcı okuludur.